Bron: https://marketupdate.nl/

De Chinese centrale bank heeft in juni ruim 10 ton goud aan haar reserves toegevoegd. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Chinese State Administration of Foreign Exchange (SAFE). De centrale bank is sinds december vorig jaar weer actief op de goudmarkt en heeft de afgelopen zeven maanden in totaal bijna 84 ton goud gekocht. Met de laatste aankoop stijgt de officiële goudreserve van China naar 61,94 miljoen troy ounce, omgerekend 1.926,6 ton.

China beschikt over meer dan $3,22 biljoen aan reserves, maar die bestaan voor het grootste gedeelte uit bezittingen in vreemde valuta. De goudvoorraad vertegenwoordigt met een marktwaarde van $87 miljard namelijk een fractie van de totale reserves. Het is dus niet vreemd dat de Chinese centrale bank meer diversificatie wil aanbrengen door goud te kopen. In verhouding tot de totale omvang van de Chinese economie is de goudreserve nog steeds relatief klein.

China blijft goud kopen

China is de laatste jaren uitgegroeid tot de grootste producent en afnemer van fysiek goud ter wereld. Vorig jaar kwam er meer dan 400 ton uit Chinese goudmijnen, maar het grootste deel daarvan vindt zijn weg richting de private markt. De binnenlandse vraag is zelfs zo groot dat China ieder jaar een paar honderd ton goud uit het buitenland moet importeren. Dat betekent dat er in China al veel goud aanwezig is, maar dat het vooral in private handen is.

De waardering van www.goudbarenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.