De financiële posities van Nederlandse pensioenfondsen zijn in juli verslechterd. Dit schrijft onderzoeksbureau Aon in zijn maandelijkse Pensioenthermometer.

De beleidsdekkingsgraad, het uitgangspunt voor kortingen en indexatie van pensioenen, zakte van 107 procent naar 106 procent. De dekkingsgraad is hoger dan het wettelijk vereiste minimum van 104,3 procent, maar een aantal fondsen zit onder die grens.

De gemiddelde dekkingsgraad daalde volgens Aon van 104 procent in juni naar 102 procent. De dekkingsgraad geeft aan in hoeverre de fondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Het onderzoeksbureau verwacht dat de dekkingsgraad in de komende maanden nog verder afneemt, omdat de hogere dekkingsgraden van de tweede helft van 2018 dan niet meer worden meegewogen voor dit gemiddelde.

Volgens het onderzoeksbureau is de kans op pensioenkortingen met de slechte julimaand alleen maar verder toegenomen. “Met de flinke keldering in mei, de uitblijvende stijging in juni en verdere daling in juli worden kortingen een steeds meer realistisch scenario”, schrijft Aon.

De laatste jaren staat niet alleen de risicoweging van goud ter discussie, maar ook die van staatsobligaties. Eind 2017 publiceerde de Bank for International Settlements een paper met de vraag of staatsleningen geen risicoweging zouden moeten krijgen.

Bron: https://nu.nl

De waardering van www.goudbarenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.