De goudprijs bereikte, in dollars gerekend, op maandag het hoogste niveau sinds 2013. Dit was primair te danken aan de recente escalatie van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

In een analistencall na de presentatie van de kwartaalcijfers vanochtend uitte Hamers zijn ongenoegen over het beleid van de ECB. Die hintte vorige week op een verdere verlaging van de rente die banken betalen om geld te lenen bij de centrale bank. Die rente staat nu al op nul en zou dus negatief kunnen worden.

In de nacht van zondag op maandag werd een troy ounce goud verhandeld voor ruim 1555 dollar. Zo waardevol is het edelmetaal niet meer geweest sinds april 2013.

Berekend in euro’s bereikte de goudprijs zelfs een nieuw recordhoogte van 1393,68 euro per troy ounce. In de afgelopen handelsdagen heeft de bezorgdheid over een escalatie van het handelsconflict herhaaldelijk de goudprijs opgedreven.
Later, in de vroege ochtend, had goud echter weer een deel van zijn winst verspeeld en werd verhandeld op rond de 1533 dollar. Op moment van schrijven was het edelmetaal 1526,60 dollar waard.

De terugval heeft waarschijnlijk alles te maken met uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Die stelde in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz dat China een deal zou willen sluiten. Hij doelde op een telefoongesprek tussen vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering en de regering van Peking, dat volgens Trump op zondag plaatsvond. De VS zou de handreiking van China willen aanvaarden en zou weer willen terugkeren naar de onderhandelingstafel.

Vrijdag was het handelsconflict gevaarlijk geëscaleerd. Nadat de Chinese regering nieuwe straftarieven op Amerikaanse import aankondigde, ging de Amerikaanse president onmiddellijk in de tegenaanval en kondigde hij hogere Amerikaanse straftarieven op Chinese goederen aan.

Bron: https://finanzen.nl

De waardering van www.goudbarenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.