Bron: https://finanzen.nl

De overheid in Japan zou een leidende rol willen nemen in het opzetten van een internationaal betaalsysteem voor crypto’s. Banken hebben betaalsysteem SWIFT voor snelle internationale betalingen in ‘gewone’ valuta als dollar, euro en yen. De Japanse overheid wil ook een systeem voor internationale cryptobetalingen meldt persbureau Reuters.

Strijd tegen witwassen

Reuters baseert zich op een goed ingevoerde bron die anoniem wil blijven. Een belangrijk doel voor Japan zou zijn het witwassen van geld tegen te gaan, zo maakte de bron donderdag bekend.
Tokyo heeft haast met het nieuwe internationale betaalsysteem en zou het binnen een paar jaar operationeel willen hebben.
Een intergouvernementeel team, de Financial Action Task Force (FATF), zou toezicht houden op de ontwikkeling van het betaalsysteem voor cryptrovaluta.
Hoe het betaalnetwerk voor cryptomunten precies zou werken, blijft nog onduidelijk. Het zou een tegenhanger zijn van SWIFT. Dat is het internationale berichtensysteem over betalingen dat banken nu gebruiken voor transacties over de hele wereld.
De FATF keurde het plan voor een nieuw crypto-betaalnetwerk in juni goed. Initiatiefnemers van het plan zouden het Japanse Ministerie van Financiën en een toezichthouder bij de Financial Services Agency (FSA) zijn.
Zowel de FSA als het Japanse Ministerie van Financiën weigerden commentaar te geven aan Reuters.

Virtuele veiligheid

Tokio dringt aan op de veiligheid van virtuele valuta’s. De regering ook lijkt te hopen dat de fintech industrie de Japanse economische groei kan stimuleren. Japan was ook het eerste land ter wereld met regulering van cryptobeurzen op nationaal niveau regelde.
Of gebruikers een systeem met overheidsbemoeienis zien zitten is zeer de vraag. De aantrekkingskracht van cryptovaluta heeft voor een deel te maken met het ongereguleerde karakter. Maar dat gebrek aan regelgeving is precies wat overheden en centrale bankiers zorgen baart.

Libra en Facebook

Facebook’s plannen om een digitale munt, de libra, te lanceren zorgt voor beroering bij toezichthouders, centrale banken en overheden. Zij dringen erop aan dat Facebook antiwitwasregels respecteert en de veiligheid van transacties en gebruikersgegevens waarborgt als libra eenmaal gaat werken .
Digitale valuta’s staan deze week ook hoog op de agenda van de G7-ministers van Financiën die elkaar in Frankrijk ontmoeten.
De deadline voor de Europese Bankenautoriteit (EBA) om aanbevelingen te doen loopt in april 2021 af. Dat is dezelfde maand waarop de nieuwe liquiditeitseisen van Basel III worden ingevoerd. Deze regels zijn bedoeld om de stabiliteit van de bankensector te waarborgen.

De waardering van www.goudbarenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.