Alfred F. Kelly is CEO van Visa. Tijdens een vergadering laat de topbestuurder weten dat Visa en andere partijen zich nog niet officieel hebben verbonden aan de Libra Blockchain. Het project is geïnitieerd door Facebook. En het lijkt erop dat het bedrijf van Mark Zuckerberg op dit moment de enige partij is die er al vol voor gaat.

Opmerkelijke uitspraak

Dat niet alles in kannen en kruiken is zo vroeg in het proces is logisch, maar de berichtgeving vanuit met name Facebook deed toch vermoeden dat men binnen de organisatie al verder was. Verschillende bedrijven zouden $10 miljoen hebben neergelegd om een node te runnen op het netwerk.

Partijen als Visa, Mastercard, Spotify, Coinbase en bijvoorbeeld Uber zouden zich al hebben verbonden aan de Libra Blockchain.

Kelly: ”Visa is een van de 27 bedrijven die hun interesse hebben geuit, maar niemand is nog officieel toegetreden.” De CEO geeft aan dat het wel of niet meedoen met het project van een hoop factoren af hangt. Een daarvan is dat de Libra Association moet voldoen aan de regeltjes.

Dat laatste is een belangrijk punt. Veel regelmakers in verschillende landen reageren negatief op de plannen van Facebook voor een eigen cryptomunt. Niet iedereen ziet alleen de gevaren, maar over het algemeen reageren de mensen die wetten in elkaar zetten niet goed op dit soort initiatieven.

Het bedreigt namelijk een wezenlijk deel van diezelfde regeltjes en wetten. Banken en betalingsnetwerken zijn een belangrijk onderdeel van het beleid van een land en/of werelddeel. Wanneer een techbedrijf als Facebook (met eventuele bondgenoten) zich daar ook in gaat mengen kan het snel gaan.

Bron: https://bitcoinmagazine.nl

De waardering van www.goudbarenkopen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 21 reviews.
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.